Laura Borràs, la MH presidenta del Parlament, no va voler faltar als actes centrals de celebració dels trenta anys de la Fundació, juntament amb altres personalitats com l’alcalde de Palau-Solità i Plegamans, Oriol Lozano, i el president i el director de la nostra entitat, Oriol Izquierdo i Jordi Folch i Pons, respectivament.

Va ser aquest 22 de maig al castell de Plegamans, la seu de la nostra entitat.
Durant l’acte, Oriol Izquierdo va agrair públicament a tots aquells descendents de la família Folch i Torres “que durant dècades hagin treballat perquè la Fundació sigui el que és”, va dir.

Per la seva banda, Jordi Folch va recordar que la Fundació Folch i Torres no hagués estat una realitat sense l’empenta de persones com Santiago Garcia Rovira (el primer i gran mecenes de l’entitat), així com la de moltes persones (començant pel seu pare, en Ramon Folch i Camarasa)  que, des dels inicis, van fer costat al projecte convertit en realitat el 1992.

Finalment, Laura Borràs va qualificar de “referent” per a la cultura catalana la tasca “singular i de país” que va fer la nissaga Folch i Torres: “és un llegat que perdura i que cal que es projecti al futur” va remarcar.