La Ventafocs de Josep Mª Folch i Torres

El 7 d’octubre de 1920 s’estrenà la versió teatral de La Ventafocs de Josep Maria Folch i Torres al Teatre Romea de Barcelona. Amb la finalitat de commemorar-ne el centenari, la Fundació Folch i Torres edità i presentà a ONA Llibres de Barcelona, el 5 de novembre de 2020, una revisió del llibret de l’obra original, feta per Oriol Izquierdo, amb la justificació i explicacions pertinents. A la vegada, es completà l’acte amb una primera exposició de material relacionat amb l’obra i els seus cent anys de recorregut per Catalunya.

L’exposició de La Ventafocs es basa en el material històric resguardat en l’arxiu documental de la Fundació Folch i Torres, completada amb algunes cessions que, generosament, ens han fet algunes colles teatrals i particulars.

L’exposició consta de vuit temes (l’autor, l’estrena, el ressò a la premsa, els teatres i grups teatrals significats, els programes de representacions, la commemoració del cinquantenari, les dedicatòries d’actors a l’autor i les conseqüències de la guerra en la producció de Josep Mª Folch i Torres) condensats en 19 cartells, confeccionats a partir de fotografies, diaris, programes i cartells, i a més s’exposa un conjunt d’objectes que s’hi relacionen directament, especialment dues llibretes manuscrites de l’autor amb el seguiment de les representacions, així com llibres de totes les edicions de La Ventafocs, cartes i discos.

Exposició dedicada a la celebració del centenari de La Ventafocs de Josep Maria Folch i Torres

Plafons i vitrines

L'autor

L'estrena

La Premsa

La Farandula, Sabadell

La Farandula, Sabadell 2

Teatre Romea, Barcelona

Teatre Romea, Barcelona 2

Sala Cabañes, Mataró

Sant Joan De Les Abadesses

Orfeó vigatà

Sants, Palafrugell i Badalona

Santa Eulàlia de Ronçana, Caldes de Montbui

La Ventafocs arreu

La Ventafocs arreu 2

La Ventafocs arreu 3

De Ventafocs a Cenicienta

Cinquantenari de La Ventafocs

Cinquantenari de La Ventafocs 2

Els actors a l'autor

Vitrina 1

Vitrina 2

Vitrina 3

Vitrina 4

Vitrina 5

Vitrina 6

Vitrina 7

Vitrina 8